„Vigilenţă antiviolenţă” – dezbatere organizata de DGASPC si BPW

ASPIS a participat in 28 noiembrie la dezbaterea cu tema, „Vigilenţă antiviolenţă!”, marcând „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, în parteneriat cu Clubul BPW (Business & Professional Women) Arad.

 “Statisticile realizate de Agenţia Naţională de Protecţia Familiei până în 2009 şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în continuare, pe cazurile de violenţă în familie înregistrate în perioada 2004-2011 indică un număr de aproximativ 82.000 de cazuri; în aceeaşi perioadă au fost înregistrate 800 decese.” ( sursa http://declaratie.transcena.ro/wp-c…)
16-11-28-abuz
Mulțumim pentru invitație DGASPC si Clubului BWP și o felicităm pe doamna Sas Dana careia ii si multumim pentru implicarea in Bordul Consultativ ASPIS !
Va reamintim ca in cazuri de abuz (fizic, psihic, emotional, religios etc.) este important sa stiti ce puteti face concret fie ca sunteti martori, vecini sau ca treceti prin astfel de situatii dificile:
1. Apelati 112!
2. Depuneti plangere penala la politie impotriva abuzatorului.
3. Mergeti la o unitate medicala (urgente spital) pentru a primi ingrijire medicala.
4. Solicitati scrisoare medicala.
5. Mergeti la Serviciul de medicina legala pentru a solicita Certificatul medico-legal, care sa dovedeasca abuzul fizic.
6. Apelati la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului care va ofera la solicitare servicii specializate de: interventie, consiliere psihologice, cazare, reabilitare, insertie profesionala, informare si consiliere, indrumare si acompaniere judiciara.
Contact: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, str. 1 Decembrie 1918, nr. 14 Tel./Fax. 0257-210055, 0745-534965, 0735-203423 mail: secretariat@dgaspc-arad.ro
7. Identificati ONG-uri (organizatii nonprofit), care va pot veni in sprijin.
8. Puteti solicita la judecatorie ORDIN DE PROTECTIE.
9. Politia va evacua (in baza ordinului de protectie) agresorul si va monitoriza.
Incercati sa gasiti o persoana de incredere care sa va sprijine in tot acest demers, care nu este usor de loc.
Abuzul psihologic asupra copiilor sau adultilor se poate dovedi prin declaratiile martorilor. Nu stati indiferenti, chiar daca exista riscuri! Viata dumneavoastra are valoare si nimeni nu trebuie sa va incalce demnitatea in acest mod!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Select Language