ASPIS premiata la Gala Responsabilitatii Sociale

GALA RESPONSABILITĂȚII SOCIALE  a avut loc in data de 6 decembrie la Sala de evenimente No Name din incinta Strandului Neptun Arad. Gala responsabilitatii sociale este un eveniment-cheie la nivel local arădean având ca misiune recunoașterea și promovarea inițiativelor de responsabilitate socială. Coordonarea, organizarea, comunicarea și promovarea GALEI RESPONSABILITĂȚII SOCIALE a revenit in acest an  Centrului Județean de Voluntariat din Arad.

În cadrul Galei Responsabilității Sociale s-au  acordat premii la mai multe categorii tematice, iar ASPIS a castigat:

Premiul pentru ÎNVĂȚĂMÂNT/EDUCAȚIE a fost acordat  ASOCIAȚIEI  ASPIS pentru Proiectul „Clubul de Vacanță Împreună” (preluat cu modificari de pe http://www.arq.ro/-gala-responsabilitatii-sociale/10688).

(preluat de pe http://www.arq.ro/-gala-responsabilitatii-sociale/10688)

Ana Adam a reprezentat Asociatia ASPIS preluand premiul acordat. Ana este lucrator social si asista copiii in perioada Cluburilor „Impreuna” si ” Scolii de Vara ASPIS”.

(preluat de pe http://www.arq.ro/-gala-responsabilitatii-sociale/10688)

Clubul de Vacanta „Impreuna” este organizat din 2011 in colaborare cu Scoala Generala Ilarion Felea Nr.8 Arad unde desfasuram in perioada „saptamanii altfel” sau a vacantelor scolare diverse activitati educationale si recreative. Pe parcursul anilor aproximativ 90 de copii au beneficiat de activitati, iar cca 50 de voluntari au dat o mana de ajutor echipei ASPIS.

Din 2014 cluburile s-au desfasurat pe perioada verii si la Centrul de Consiliere ASPIS din localitatea Vladimirescu, iar in 2016 proiectul a fost sustinut cu fonduri publice.  Bine cunoscuta sub numele „Scoala de vara ASPIS” activitatea de la Centrul ASPIS s-a desfasurat in vacanta de vara ca o tabara educationala de zi. Prin joc, activitati sportive, initiere in limba engleza si utilizarea calculatorului, ASPIS motiveaza copiii si tinerii sa-si gaseasca un rost in viata. In 2016 de Consiliul Judetean si Primaria Arad au finantat tabara  in proportie de 88%.